Curlsys knippen

Brian McLean, een engelse krullenspecialist, heeft een eigen gepatenteerde kniptechniek ontwikkeld voor krullend haar genaamd CURLSYS®. Naast speciale gepatenteerde knipscharen voor krullen bestaat dit concept uit een aantal speciaal ontwikkelde kniptechnieken.

Curlsys ® – Dé kniptechniek voor krullen

Elke salon moet een aantal specifieke trainingen en cursussen doorlopen voordat deze zich daadwerkelijk “Cursys salon” mag noemen. Maartje heeft inmiddels deze cursussen met succes afgerond en mag zich sindsdien gespecialiseerd Curlsys® “krullen kapper” noemen.

In de Curlsys® methode word het haar niet recht afgeknipt of ingeknipt maar wordt het haar in een curve geknipt. Hierbij worden de haren in zogenaamde ‘natuurlijke bundels’ geknipt, bundels haar die van nature bij elkaar horen. Hierdoor wordt het haar veel minder zwaar en valt het met de krul- of slagrichting mee. Het haar wordt hierdoor ook voller bij de hoofdhuid en bovendien zullen punten krullen in plaats van pluizen.

Verschillende krullen

Er zijn vele verschillende soorten haren en krullen. Van dik tot dun, haar met een slag, kroeshaar of gepermanent haar, en elk type haar stelt eigen specifieke eisen aan behandeling en bewerking. De ene krul mag wat meer ruimte krijgen terwijl de andere juist meer behoefte heeft aan ondersteuning. Voor elk type haar en type krul bekijken we wat de specifieke behoeften zijn om zo te bepalen welke kniptechnieken en verzorgingsproducten het beste passen.

De oorsprong van krullen

Hoe haar al dan niet krult wordt in de eerste plaats bepaald door de vorm van de haarkiem op de hoofdhuid. Des te schuiner de haar ten opzichte van de hoofdhuid, des te meer zal het krullen. De haren zijn dan ovaler van vorm waardoor het meer krult. Staan de haren rechter op de hoofdhuid, dan is de vorm van de haren ronder, gladder en compacter.

Steil, fijn of weerbarstig haar

De CURLSYS® techniek kan ook gebruikt worden om dun haar meer volume te geven of dikker haar wat lichter te maken. Ook in geval van een ‘problematische’ kruin kan CURLSYS® zorgen dat het haar beter valt. In algemene zin wordt in de CURLSYS® methode rekening gehouden met de natuurlijke valling van het haar.

CURLSYS®: De belangrijkste voordelen

  • Creëert sterke of zachte krullen met structuur.
  • Verdubbelt het volume zonder te ‘slicen”, behoudt de natuurlijke kwaliteit van het haar.
  • Creëert swing en beweging, zelfs in stijl haar.
  • Versterkt de veerkracht en vitaliteit.
  • Geeft gepermanent haar een nieuw leven en een natuurlijke uitstraling.

Tarief voor Curlsys®

Tarief CURLSYS® knippen: € 67,00. Een CURLSYS® behandeling neemt ongeveer één tot anderhalf uur in beslag. De CURLSYS® behandeling is inclusief wassen en drogen.

Maak nu een afspraak online of bel voor meer informatie naar 0413 33 52 71.

Krullen goed verzorgen vraagt om passend advies

Krullen hebben extra verzorging nodig doordat talg in krullend haar minder goed doordringt in de gehele lengte van het haar.

Je kunt bij ons terecht voor gespecialiseerde producten, we geven je hier ook met plezier persoonlijk advies over. Elke krul heeft zoals gezegd haar eigen behoeften, maar wat in elk geval belangrijk is:

  • Was je haar niet dagelijks om uitdroging te voorkomen.
  • Krulen niet kammen of borstelen, dat maakt het haar juist pluizig
  • Föhn je haar zo min mogelijk en gebruik een diffuser en een koude stand van de föhn.
  • Voor mooie glanzende krullen is een passende shampoo en conditioner heel belangrijk.